torsdag 20 april 2017

A-kassans upplägg - jobba inte!

Hej på er!

Som de flesta vet som kikar här inne så är jag för tillfället arbetslös. Jag sysselsätter mig ändå men inget som genererar pengar tyvärr. Så ja, jag går på a-kassa. På nåt sätt så tycker jag att dom borde vilja att folk skaffade jobb, men vill dom verkligen det? 

Är jag arbetslös en hel vecka så är det nemas problemas med utbetalningen. Det är när jag faktiskt JOBBAR som problemen börjar. Då har jag bara få antal dagars ersättning. Dvs om jag jobbar tis-ons en vecka så får jag sen ersättning av a-kassan måndag, torsdag och fredag. Då försvinner 3 dgr av dessa få dagar. Det ligger runt 80 dagar. Och när dessa dagar är slut så får jag bara lönen från de dagar jag jobbar OM jag inte är arbetslös en hel vecka, för då får jag full utbetalning. Är inte DET konstigt? Eller är det bara jag?

Citat från min a-kassa:
(De har ändrat dagarna till veckor istället.)

Vad händer med ersättningen när de 60 deltidsveckorna har tagit slut?

Efter att de 60 deltidsveckorna har tagit slut kan man bara få ersättning för veckor man inte arbetar under resten av ersättningsperioden.

Så när någon tycker att jag borde skaffa ett deltidsjobb eller vara timvikarie och jag säger nej så är det inte för att jag inte vill jobba utan för att när mina dagar är slut så har jag inte råd med hyra, mat och det som kostar i livet. 

Men nästa vecka väntar ett viktigt möte för min del, jag hoppas att det kan bli positivt och att jag äntligen får komma tillbaka till en av mina favoritplatser :) Håll tummarna!

Annars är det nog som vanligt. Väntar på att få lägga i båten i sjön. Gosar häst. Tränar tre dagar i veckan och hoppas på att knät ska bli starkt. Njuter av utsikter. Drömmer om framtiden.

2 kommentarer:

  1. FÖrstår jag dig rätt nu.. DU får A-kassa för de dagar du inte jobbar och du får lön från arbetstagare för de dagar du jobbar? Det låter väl helt rätt enligt mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, helt rätt men bara en kort period. Sen måste jag säga upp mig när dagarna/veckorna tar slut. Hittills har jag fått ca 80dagar deltid och 300 dagar heltid. Borde det i te vara tvärtom? Det är väl meningen att man SKA jobba? Och sen måste man tänka att det här inte är Stockholm, det finns jobb 3 mån på sommaren, men på höst/vinter/vår så är det en timme här och en timme där... Då kanske du förstår?

      Radera