fredag 13 november 2015

Mörker och man överbord!

God morgon där ute. Hur står det till i mörkret? Själv har jag tänt lite ljus och satt just och fundera på när jag ska åka och köpa en adventsljusstake. Tänkte att jag skulle ha en i år eftersom jag faktiskt inte behöver stressa iväg på mornarna. Det blir nog en tur till Ikea någon dag, eller Biltema! Ja, det skulle vara kul =D

Igår var det riktigt fint väder, blåste inte så mycket och solen sken. Men idag både blåser och regnar det i mörkret. Inge vidare, välkommen hösten. Det har varit runt 10 grader ute vilket känns konstigt med tanke på vilken årstid det är. Men kylan kommer väl när man minst anar det. Så länge jag hinner åka till J och byta däck bara. 


Onsdagar har blivit given som Bonde-söker-frukväll! Och den här onsdagen var hemma hos mig. Jag gjorde vegetarisk lasagne till varmrätt och chokladpudding på avokado som efterrätt. Jag vet egentligen inte varför vi lagar vegmat på våra kvällar men det har bara blivit så :) En kul grej. Det var iaf gott och kvällen blev lika bra som alltid.


Gårdagen var som sagt fin och vi hade marin på schemat. Vi började med att samla in lite prover från flytbryggan för att undersöka i bl.a. mikroskop. När vi gjort det begav vi oss till havs! Det var ett tag sen vi var ute med Britta så det kändes fantastiskt. Det var lite vågigt men inte det värsta vi varit ute i. Just igår var det dags för man överbord-övning!

Vi kastade i två stora fendrar och ropade: "Man överbord!" Sen var det upp till den som körde att komma på rätt sida om dom så att någon kunde plocka upp dom utan att något dunkade i båten :oP Jag kan stolt meddela att jag lyckades på första försöket och inget dunkade i båten. Jag var helt säker på att jag skulle köra över dem haha 

Eftermiddagen avslutades med navigation. En perfekt dag med marin *ler stort*

När dagen var slut satt jag kvar i marinhuset för att plugga lite. Först fick jag bevittna när tre klasskompisar hoppade i vattnet precis utanför! Ljuden dom gjorde när dom kom upp ovanför vattenytan var nog för att förstå att det inte var så varmt å skönt ;)

Efter att jag hämtat och lämnat W så åkte jag till Snicken och träffa N. Han skulle få demonstrera sin nya ficklampa, som var grym! När jag åkte därifrån tog jag med mig A och det blev en gammal klassiker hemma hos mig - Jumanji! Någon som kommer ihåg den? Sjukt kul att se, den kom ut 1995 så effekterna var fantastiska haha :D

Idag är det fredag och i helgen väntar lite jobb. Centrat firar ett år och är sprängfyllt med fina erbjudanden! Och självklart är min butik full med fina erbjudanden. Vad sägs om underställ för 29kr eller barnoveraller för 99kr!?! Helt galet, bara att shoppa loss =D Det kommer nog jag att göra om jag känner mig själv rätt. Finns två små sötnosar som jag vill shoppa till iaf, bara hoppas att jag får träffa dom snart :)

Nu är det snart dags att ge sig ut i blåsten. Hoppas att alla där ute får en helt fantastisk dag! 

Kramkalas!

1 kommentar:

  1. Jadu Ammi hur har vi det i mörkret. Hade inte
    varit fel att resa iväg till nått varm land nu i
    den här årstiden. Hur har du det i mörkret?

    SvaraRadera