tisdag 17 november 2015

Det är inte jag!

Kanske borde jag ha lärt mig förra läsåret, kanske borde jag inte ha lyssnat på folk som sa att jag skulle gå ett läsår till men å andra sidan tycker jag att det är kul. Jag är kluven här.

Om jag minns rätt så drog jag upp detta under förra läsåret med. Jag kan helt ärligt säga att nej, jag beter mig mestadels av tiden inte som den åldern jag är. Jag vet inte hur en 36-åring ska bete sig. Och när jag omges av yngre så är det än mer svårt att veta. Men från "tidigare" liv så sitter ansvarskänslan kvar, sunt förnuft... ja ni vet sånt där som man snappar upp när man levt så länge som jag gjort.

Jag är förvisso van vid att chefer inte alltid är konsekventa. Säger en sak, gör en annan. Säger en sak, visar en annan. Säger en sak till vissa, en annan till andra. Men om någon (chef, lärare å liknande) säger åt mig att så här ska vi göra, så gör jag så. Visst finns det undantag men jag försöker ändå. När det då visar sig att dubbla budskap går ut blir jag förbannad. Att man är luddig är inte en ursäkt. Att göra en grimage när jag frågar saker är inte heller okej. Då blir jag förbannad. Och sån är jag.

Jag försöker att ha tålamod. Tålamod med mig själv och med andra. Omedvetet ser jag förbi elaka handlingar och ord. För jag tror ändå, på något sätt, att det finns något gott i slutändan. Men ibland orkar jag inte ta skit. Och blir jag förbannad så kan jag vara långsint. Beroende på vad det är. Sån är jag. Behandlar du mig illa under en längre tid så kommer bägaren att rinna över till slut. Punkt.

Nu är jag sådär personlig igen men det är tur att det finns så mycket annat utöver detta. Vet egentligen inte vad jag ville ha sagt med det här inlägget. Kanske ville jag bara spy lite galla. En dag som denna saknar jag att inte kunna åka hem till en av mina vänner och bara skrika av mig. Sa förvisso en hel del fula ord i telefon med M igår :oP Fasiken så skönt det var. Jag är glad att vi kan hitta tillbaka till varandra trots saker som händer. Kan man inte vara osams på riktigt och hitta tillbaka, ja då ska man nog inte vara vänner.

Love you guys där ute, ni vet vilka ni är! Tack för att ni finns *kärlek*

2 kommentarer: