söndag 14 juni 2015

Inbrott en våning ner?!?

Sommaren visar sig mer och mer här på västkusten och med solen kommer turisterna. Har väl tröttnat på att inte kunna sova så igårkväll tog jag en allergitablett innan läggdags, det funkar fint när man vill sova bättre :) Och jag somnade och sov tills...

Jag vakna med ett ryck. Mycket röster och sen small det till. Lät som någon försökte sparka ner brevlådorna utanför mitt fönster. Sen hörde jag röster nerifrån, till en början tänkte jag att dom satt utanför men så öppna jag dörren och det lös i hallen. Jag smög nedför trappen med pulsen bultandes i halsen.
Livrädd.
Kikade in genom nyckelhålet och visst fan var det folk i cafét!

Helvete, vad gör jag nu?

Stapplade upp i lägenheten, fortfarande grumlig över att jag sovit så hårt.
Där! Där på kylskåpet hänger ägarens nr. Jag öppnar ytterdörren igen för att vara säker att jag inte drömt. Jodå, det skramlar med koppar och snackas högljutt.

Klockan är ungefär 3.30 och jag tittar ut på gatan. Mycket folk påväg hem från krogen.

Jag ringer, signaler går fram.
Han svarar trött. Samtalet är kort.

Hjärtat bultar, jag är trött, försöker lugna mig själv. 

Hör knackningar nerifrån, går ner och öppnar. ""Bor du här? Vilka är där inne?" Frågar en, för mig, okänd man. Varpå han går fram och öppnar dörren, som är öppen..han tittar in.

"Är det ni som är här? Folk ringer och är oroliga..." Tydligen var det en av ägarna som varit ute på galej och var sugen på en räkmacka.. 

Inte ok. *ser sur ut* Men nu är det inte många dagar förrän jag flyttar upp till katten och får lite lugn å ro. Ska bli fantastiskt skönt.

Snart ska jag möta kollegan vid min bil sen åker vi till jobbet. Det kommer bli en fin dag idag så jag tvivlar på att folk är shoppingsugna, men jag hoppas så klart!

Ha en fin dag allihopa!

4 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar Ammi :-) blir skoj att fira i Grebbestad om du ska vara där över helgen :-) jag var där en midsommar för några år sen :-)

  SvaraRadera
 2. Hoppas du får en riktigt fin midsommar Ammi!! Det blir nog livat i Grebbestad med massa folk där denna helgen kan jag tänka mig :-)

  SvaraRadera
 3. Tack Elin och Johanna och Glad midsommar! Hoppas att ni hade det underbart. Jag hade en toppenkväll med goa vänner <3 Blev sent och folket hade gått hem när jag la mig så det var bara fiskmåsarna som skrek ;) Kram

  SvaraRadera
 4. Tur att du slapp skrik där :-)

  SvaraRadera