fredag 2 januari 2015

Nu sitter jag då här...

..uppkrupen i en gammal fåtölj med datorn i knät. Runt omkring mig brinner ljus och ur högtalarna kommer just nu Richard Marx och Right here waiting. Bilarna susar förbi utanför fönstret och från undervåningen hör jag gästernas sorl. Jag trivs här.

Igår var jag trött. Blev en sen (tidig?) nyårsnatt och jag kom väl hem vid 14-tiden igår. Hämtade nycklarna i nya lägenheten för att fortsätta till gamla där jag städade och fixade tills det hade blivit mörkt ute. Jag knackade på hos hyresvärden och lämnade in nyckeln. Det har inte alltid varit kul att bo där, som när snickarna kommer tidigt och väcker en eller när det dunkat massor från övervåningen men lägenheten var det absolut inga fel på. Den var supermysig även om jag saknade fler fönster. Men den låg perfekt med skog på baksidan och i ett lugnt område. Och det bästa var väl att min älskade Lilla Röd kunde stå precis utanför dörren.

Men när jag tittar mig omkring nu så fylls  jag av ett bubbel. Det här är ett riktigt gammalt hus och i natt när vinden tog i som bäst så skakade det lite. Funderade en stund på om det verkligen skulle hålla ;) Men det är högt till tak, köket påminner om barndomen och trägolvet under mina fötter knarrar lugnt och stilla. När jag tittar ut genom vardagsrumsfönstret så ser jag havet. Fattar ni!! Jag ser HAVET!!! Jag har havsutsikt! And I LOVE IT! *jublar*

Meningen är att jag ska ha en inneboende, en klasskompis som jag just nu bor granne med men efter att ha flyttat in alla mina saker så ställer jag mig frågan - Vart fasiken ska han få plats? Jag har ett halvrum som han ska få sova i men jag har ingen aning om vart hans saker ska få plats, jag har inte plats för mina egna. Gah! Jaja det löser sig :)

2014 slutade med mys i min älskade lilla fiskeby och 2015 kunde inte ha börjat bättre än vad det gjorde. Just nu, just vid detta ögonblick känner jag mig så otroligt lyckligt lottad och älskad. Det är inte alltid jag känner så, därför tycker jag att det var nödvändigt att nämna det :)

Idag, och säkert de närmsta dagarna, ska jag ge min nya lägenhet lite Ammi-kärlek så den vet vem som bor här och vad den kan förväntas av mig. Detta innebär en tur till Happy Price och det första jag måste köpa är ett täcke! Sen får jag gå längs priolistan tills pengarna tar slut....vilket dom nog gör efter ett täcke men drömma kan man alltid ;)

Ha en underbar dag och God Fortsättning på det nya året!
*kramkalas*

9 kommentarer:

 1. God fortsättning på år 2015 Ammi! :)

  SvaraRadera
 2. Du Ammi jag måste bara fråga dig, du har varit på modell för en dag va? vart var det du var? blev du nöjd med bilderna? jag funderar starkt på om jag ska göra det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det var längesen. Blev jättenöjd med bilderna och det är kul att ha :) Klart du ska göra det, men räkna med att det kan bli dyrt. Jag var i Stockholm.

   Radera
  2. Okej, en av mina kompisar gjorde det och nu vill jag med göra det och jag vet att det är dyrt men man får ta det inte varje dag man gör sånt :)

   Radera
 3. Mysigt :) hur var det i Grebbestad på nyår? :) och god fortsättning på
  år 2015 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God fortsättning Elin :) I Grebbestad var det lugnt och skönt. Var en del raketer vid tolvslaget och vi var väl ute en halvtimma totalt tror jag. I övrigt var mitt nyår helt fantastiskt :D Hoppas ditt nyår oxå var underbart :)

   Radera
 4. Okej :) jo då min var bra. Var det mycket folk ute den kvällen/natten?

  SvaraRadera