fredag 11 juli 2014

Kreativ insikt

När man känner att livet egentligen inte kan bli mer deppigt så dimper det in ett mail från Kreativ insikt. Överskriften lyder:
Det är inte ditt jobb att undra om du är tillräckligt bra!

Texten som följer är helt fantastisk och jag känner så väl igen mig.
Är du en sådan som fastnar där du är och aldrig kommer vidare med dina drömmar för att du hela tiden jämför dig med andra och inte tror att du räcker till eller har det som krävs för att uppnå det du drömmer om?

Lyssna i så fall noga nu, det här vill jag säga dig från mitt hjärta till ditt:
Det är inte ditt jobb att undra om du är tillräckligt bra.

Du är här för att göra det du älskar, det som känns sant för dig, det som gör dig lycklig, glad, nöjd och full av energi - varje dag. Oavsett vad någon annan säger, tycker eller tänker om det. För det är helt oväsentligt.

Ditt jobb är att vara DU. Att sprida ditt ljus i världen.
Inget annat.

Det var delar av det mailet och hon har ju så rätt. Varför ska man göra något dag in och dag ut där man aldrig känner att man är tillräckligt bra? Jag har projekt hela tiden men sällan fullföljer jag dom för att jag känner att det ändå inte är någon idé, jag är inte tillräckligt bra för att göra det, eller tillräckligt modig.

Jag och en kompis har sagt att det här, just nu, borde vara den tiden då vi är lyckligast i världen. Vi ska ha våran familj och vänner, umgås, skratta, göra allt det där som man drömt om så länge. Det ska vara våran topp nu. Men ingen av oss är lycklig, tvärtom. Hur vänder man? Hur tar man sig ur rävsaxen?

Jag känner ändå att jag tagit ett steg i rätt riktning, tankarna stärks av familj och vänner som tycker att jag gör rätt. Men sen då, vågar jag ta stegen fullt ut? Eller är det bara massa snack, är jag inte tillräckligt bra för att fixa det?

3 kommentarer:

 1. Tänk inte, just do it! :)

  SvaraRadera
 2. "Om man gör som man alltid gjort, o tänker som man alltid tänkt - blir resultatet som det alltid har blivit!"

  Vågar man inget - kommer man ingenstans, så tänk mindre o gör mer!

  Vad är det värsta som kan hända?
  Att det går åt pipsvängen?
  Då gör man ett nytt försök!
  Ingen som "når sina drömmar" - har gjort det utan misslyckanden längs vägen!

  Så släpp taget o chansa lite... 😀

  SvaraRadera