fredag 27 juni 2014

Tankar från Thailand

God morgon :) Här är klockan förvisso 11 men för dom flesta som läser min blogg så är det tidigt värre. Jag sitter på en resort i närheten som har wi-fi och har just betalat räkningar. Smidigt att kunna göra det med mobilen :)
Vaknade vid 6 imorse och soluppgången var smärtsamt vacker men jag orkade inte ta mig ner till stranden utan blev kvar i min bungalow och somnade om.
Häromdagen satt jag och läste tillbaka i min resedagbok och läste självklart om mina resor till Thailand. Glädjen och lyckan i texten går inte att ta miste om. Likaså är ångesten, saknaden och sorgen återkommande för varje hemresa. Kalla mig blödig men grät om vartannat när jag läste. 

Jag är SÅ oerhört tacksam att mina föräldrar gav mig chansen att åka hit. Det här skrev jag i slutet av den resan..
So true!

Igår satt jag och Sophie i skuggan på stranden när hon helt plötsligt säger högt: "Jag vill inte åka hem!!" Och jag förstår henne så väl. Jag som ändå inte "har" något här vill inte åka hem, då kan jag bara tänka mig hur det känns för henne som har kille och massa underbara vänner här.
Varför ska man hålla fast och stanna kvar vid ett ställe som gör en olycklig och sjuk? Om man nu trivs bättre i ett annat land, vad håller mig kvar? Är jag bara feg? Ja, jag tror det. 
Jag har inte känt av yrsel, magen har varit lugn och det var längesen jag mådde så bra. Borde vara ett tecken kanske?
Jag blickar ut över turkost glittrande hav som är relativt stilla. I horisonten ser jag fiskebåtarna som små diffusa prickar, bakom mig hör jag personalen prata och att höra thailändskan gör mig glad. Nu saknas bara att se några delfiner hoppa en bit ut, här finns gott om rosa delfiner, vilket Khanom är känt för. Jag drömmer om att kunna stanna här, men då det inte går får jag planera nästa resa istället. Har hittat ett fint lila hus som vi nog ska titta på. Är det fint så blir det nog att hyra nästa gång jag åker hit :)

Nu ska jag dricka upp mitt vatten och bege mig tillbaka. Ta en dusch och svalka mig i air con :)

Simma lugnt!

2 kommentarer:

 1. Härligt!! Jag är förtjust i Turkiet jag det är mitt paradis
  dock har jag aldrig vart i Thailand.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har vi vårt paradis :) Men om du åker till Thailand, våga åka utanför turistplatserna för det ger så mycket mer

   Radera