söndag 3 juli 2016

Forskningsassisten, jag?!?

Hej på er!

Hoppas att ni njuter av sommaren, både när det är sol och regn. Det gör jag, för fulla muggar. Eller ja, imorse när jag hörde ett konstigt välbekant ljud utanför och tänkte "näe, inte idag igen" när regnet öste utanför. Men det är för att jag ska ut till havs, mycket trevligare om det inte blåser och regnar :)
Sommarmys hemma hos Calle

Det händer mycket. Just nu jobbar jag på min folkhögskola! Kunde inte tänka mig ett bättre sommarjobb än där. Fantastiska kollegor, underbar miljö och ett fysiskt krävande jobb. Det är lite varierande och jag hoppar runt lite bland städ av rum, städ av toaletter, vattna blommor, tvätta och jobba i köket. Och mellan det så gör jag annat skoj, lite mer marknadsföring :) Superkul! Och från och med igår jobbar jag även som forskningsassistent!!
En dag på jobbet

Att jag flyttade hit kan inte ha varit en slump. Det händer så mycket så jag är helt salig. För någon vecka sedan fick jag ett samtal på morgonen, som ledde till ett fikamöte på bästa Sjögrens i backen (som jag för övrigt saknar som sjutton eftersom jag aldrig hinner dit längre...). Mötet på Sjögrens ledde till igår. Jag, en maringeolog och en professor i maringeologi begav oss ut till havs där ett stort projekt just nu håller på. Vi ska ta fram hur mycket gifter sommarens fritidsbåtar drar fram när de åker in och ut ur hamnar. Inblandade i projektet är bl.a. Transportstyrelsen, flera kommuner, Göteborgs universitet. Och så lilla jag :) 
Första turen i Sannäs

Ett annorlunda sommarjobb helt klart :)

Projektet håller på hela sommaren så det blir som ett extraknäck utöver jobbet på skolan. Ska bli grymt kul att få vara med på den här resan. Och jag tyckte att det skulle vara väldigt kul att få använda min båt i detta så igår for vi ut i blåsten med min fina "Grodan". Vi närmades oss kulan där en av 'stationerna' fanns vid och så skulle jag lägga i backen...då dog motorn. Sen fick vi inte igång den. Som tur är så har jag underbara vänner och en av dessa kom ut och hämtade oss. Så idag ska vi få assistans av bästaste Larsa och en rejäl båt, nämligen Britta.
Blir bogserade in av fina Snäckan

Motorhaveri på Grodan

Bästa Larsa och professor Kjell på Britta
Lånat bild från Kjell
I övrigt så sker det saker mest hela tiden. Imorgon hoppas jag på att ett nytt steg inleds men än så länge är det väldigt osäkert. Men jag håller tummar och tår. Den här veckan blev det jobb sju dagar av sju möjliga, men det är kul och energi finns i överflöd. Igår avslutade jag min dag först hemma hos en god vän som fyllde år, sen hoppa vi in i min bil, hämtade mamsen och åkte ner till Everts Sjöbod där vi åt en fantastiskt god middag precis vid havet.
Skaldjurstallrik på Everts Sjöbod

Bästa sällskapet - Maria & Johan

Många härliga sommarkramar från mig och Grebbestad!
Jag och Britta Grebert

2 kommentarer:

  1. Det händer alltid saker hos dig Ammi :-) ska du vara i Grebbestad hela sommaren?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja här händer det grejer :) Det blir nog att jag är här hela sommaren, det är då det finns mycket jobb. Men längtar i te direkt bort härifrån så jag håller mig nog nära byn :)

      Radera