lördag 23 augusti 2014

Nu händer det!

Morgonen började med Cat Stevens och Morning has broken, perfekt start  när man vaknar kl.6 en lördagmorgon. Nu sitter jag vid köksbordet och äter mina ägg och dricker mitt kaffe, som jag alltid gör på morgonen. Lägenheten är ren och snygg och jag myser, myser så mycket jag bara kan.

Jag hade tänkt vänta tills dagen kommer men jag har berättat för nära och kära och info har redan börjat komma ut så jag tänkte att det är lika bra att berätta så det kommer från mig :)

De senaste åren har jag mått skit, det är nog inte så många som missat. Jobbet har varit ca 90% utav detta och jag har startat projekt efter projekt men pga utmattning, inga pengar eller nåt annat så har det aldrig gått vägen. Men, jag ger mig sällan.

Jag har två paradis på jorden, det ena är Thailand. Jag älskar det landet och allt det har att ge, men innan Thailand så fanns ändå mitt svenska sommarparadis - Grebbestad! Jag var 5 år första gången jag var där med mamma och pappa, det är några år sen. Det är en liten fiskeby och den har huggit tag i mitt hjärta från första början och är mig fortfarande väldigt kär.

Det är många som inte förstår sig på Grebbestad, det tar ca 10 min att gå igenom hela byn. Den är liten, det är en sommarstad och sen försvinner allt folk. Jag har velat flytta dit länge och för många år sedan sökte jag jobb i Tanum för att komma till "min lilla by". Reaktionerna hos dom som fick veta var i stort sett samma sak: "Men tror du att du kommer trivas på vinter, när det är tomt, kallt och tyst?" Alla frågetecken gällde samma sak. Men det är inte sommarstaden jag är ute efter, visst det är fantastiskt där på sommaren men senaste åren har jag åkt på lågsäsong just för att jag älskar saltvattenluften, närheten till havet, krabborna, folket och hela den här småstadskänslan :)

Vad jag försöker säga är att jag flyttar till Grebbestad om en vecka, ja exakt en vecka idag!

Det där jag längtat efter händer, det händer NU!!! Jag är mitt inne i det och det känns så jävla bra! Det spelar ingen roll vad folk tycker å tänker, på frågan om jag trivs i Grebbestad på höst/vinter/vår så kan jag bara svara - JAG VET INTE för jag har faktiskt inte bott där under den här tiden förut. Men fråga mig om ett år för då kommer jag att kunna svara. Då kommer jag veta hur det är att BO i Grebbestad *ler största leendet*

Nästan allt är klart:
* Intagen på Grebbestad Folkhögskola - Spa & Hälsa
* Tjänstledig från jobbet
* Lägenheten uthyrd till värsta gulliga paret

Det som inte är klart är lilla detaljen om boende där nere, men idag ska jag ringa runt till flera privatuthyrare, ca 10-15st blir det. Hoppas på det bästa.
Csn har jag inte fixat, men känner ingen jättepanik där än.

Sen hade jag ju velat flytta med en del kompisar som jag kommer sakna som FAN! Men vet ni, skype finns, man kan till å med webcama över facebook. Det har mamma berättat haha
Så ja, jag riktar mig väl främst mot Sandra nu, gonna miss you girl! Men jag finns ett samtal bort och nu får du lära Lova, Bubblan och Lizz att skypa eller nåt annat för jag MÅSTE få se, höra dom oxå. Och kan ni, så är ni välkomna att hälsa på men vet hur svårt det är.
Jinnie och Madde, kommer saknar er med, men jag räknar med att ni kommer och hälsar på ;) 
Älskar er tjejer!!! 

Till min familj - äsch ni vet att jag älskar er och kommer sakna er. Men ni vet oxå vad detta betyder för mig. Och brorsan, vi ses i Grebbestad ;)

Jag vaknade klockan 6 imorse och fastän det är lördag så sitter jag här med ett leende på läpparna. Hela jag vill skrika ut över Lila Gården att jag ska flytta! Jag älskar min lägenhet och den här gården. Här träffade jag en av mina bästa vänner, mina älskade hjärtan Bubblan och Lizz och det var här jag fick vara med från ett plus som sen blev världens sötaste lilla Lova. Det är här jag haft världens bästa grannar. Jag har hunnit uppleva massor här men nu ska jag ge mig ut på nya äventyr, iaf ett år framåt och det gör att glädjetårar rinner ner för mina kinder. Det är det HÄR jag har väntat på, det är min tur nu, fattar du? MIN TUR nu! My time to shine!

GREBBESTAD - Here I come!!!!

12 kommentarer:

  1. Kul Ammi! Lycka till, det blir säkert toppenbra :).

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack I-L!! Det är helt galet men tror oxå att det blir toppen :D

      Radera
  2. Brukar smygläsa här och inte kommentera men nu vill jag önska dig lycka till! Kommer bli jättebra, skönt att få komma bort och göra annat :-) Vi har också haft stora förändringar då vi fick en Adrian den 20/7!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad kul, man får smyga in här om man vill :) Ja jag tror det kommer bli toppen och lite läskigt ;)
      Men GRATTIS! Va kul, en liten knodd bara sådär. Så mysigt! :) Kram

      Radera
  3. Så du tillochmed flyttar till Grebbestad :) såååå kul :D det är nog lite öde där på hösten och vintern men det kanske blir trevligt där ändå :) och du får blogga om hur det är där på hösten och vintern.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har alltid velat besöka Grebbestad på hösten/vintern och nu kommer jag få göra det. Att det är tomt gör mig ingenting faktiskt :) Klart jag ska blogga ;)

      Radera
    2. Okej det blir nog mycket trevligt för dig Ammi (Y) du och Erik S har nått gemensamt jag tror att han oxå gillar Grebbestad mycket ;)

      Radera
    3. Ja så är det ju helt klart :)

      Radera
  4. Åhhhh grattis! :D kul för dig! Hoppas alla bitar faller bra för dig och att du får det riktigt braaaaa i Grebbestad Ammi!!! Du får skriva här hur du har det och hur det är där när det inte är sommar :) det är säkert mysigt att gå där när det är höst bara lite kallt kanske.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla :) Helt galet kul och jag tror det här kommer bli jättebra. Bara fortsätta hålla koll här så lovar jag att skriva :)

      Radera
  5. Äntligen! Va härliga nyheter, det kommer bli kanon, är så himla glad för din skull! Håller tummar och tår för dig och fortsätter följa dig på nya äventyr.

    Massa kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh va kul att du fortfarande läser här :) Ja nu blir det åka av, jag har ingen aning om vad jag gett mig in på. Men jag ser fram emot det helt klart. Stor kram

      Radera